direct naar inhoud van Artikel 8 Waarde - Cultuurhistorie
Plan: Huisduinerkwartier 2009
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0400.612BPHUISDKW2009-VST1

Artikel 8 Waarde - Cultuurhistorie

8.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Waarde - Cultuurhistorie' aangewezen gronden zijn, behalve voor de daar voorkomende bestemming, mede bestemd voor de bescherming en veiligstelling van het cultuurhistorische karakter van het beschermd stadsgezicht.

8.2 Bouwregels
8.2.1 Algemeen

Op de gronden in dit artikel mogen uitsluitend gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden gebouwd ten dienste van de bestemming met dien verstande dat de aanwezige cultuurhistorische waarden niet onevenredig worden aangetast.

8.3 Afwijken van de bouwregels

Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in artikel 8.2.1, indien strikte toepassing van het bepaalde zou leiden tot een onevenredige afbreuk van de gebruiksmogelijkheden van de gronden en bouwwerken, met dien verstande dat:

  • a. alvorens de omgevingsvergunning te verlenen de aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen, indien gelegen binnen het beschermd stads- en dorpsgezicht, ter advisering wordt voorgelegd aan de daartoe door de gemeente aangestelde adviescommissie, waarna bij een positief advies de omgevingsvergunning voor het afwijken van de bouwregels wordt verleend.