direct naar inhoud van Artikel 23 Algemene aanduidingsregels
Plan: Stadshart Centrum 2010
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0400.214BPStadshart2010-VST1

Artikel 23 Algemene aanduidingsregels

 

23. 1.    geluidzone - industrie

23. 1. 1. Bouwregels

Voor het bouwen van gebouwen geldt de volgende regel:

-       een op grond van de daar voorkomende bestemming(en) toe­laatbaar gebouw, of de uitbreiding daar­van, welke aangemerkt kunnen worden als een geluidsgevoelig object, mag slechts worden gebouwd indien de geluidsbelasting vanwege het industrieterrein van de gevels van dit gebouw niet hoger zal zijn dan de daarvoor gel­dende voorkeursgrenswaarde of een vastgestelde hogere grens­waarde.

23. 1. 2. Specifieke gebruiksregels

Tot een gebruik, strijdig met deze gebiedsaanduiding, wordt in ieder geval gerekend:

-       het gebruik van niet-geluidsgevoelige gronden en bouwwerken als geluidsgevoelig object.

23. 2.    vrijwaringszone - waterkering

23. 2. 1. Bouwregels

a.    Op of in deze gronden mogen, in afwijking van het bepaalde in de daar voorkomende bestemming(en), geen gebouwen worden gebouwd. Deze regel is niet van toepassing op bestaande gebouwen.

b.    Voor het bouwen van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, binnen de aanduidingsgrenzen gelden de volgende regels:

1.    op of in deze gronden mogen, in afwijking van het bepaalde in de daar voorkomende bestemming(en), geen bouwwerken, geen gebouwen zijnde, anders dan ten behoeve van deze bestemming worden gebouwd. Deze regel is niet van toepassing op bestaande bouwwerken, geen gebouwen zijnde;

2.    de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde ten behoeve van deze gebiedsaanduiding, mag niet meer dan 10,00 m bedragen.

23. 2. 2. Afwijken van de bouwregels

Mits geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de werking van de waterkering, kan met een omgevingsvergunning worden afgeweken van:

 

-       het bepaalde in lid 23.2.1. sub a. en b. onder 1. in die zin dat de in de daar voorkomende bestemming(en) genoemde bouwwerken worden gebouwd, mits vooraf positief advies is ontvangen van het Hoogheemraadschap.